open-navfaktor-logo
search
Njemački selektor
Alfred Gislason pohvalio Zmajeve: Zasluženo smo gubili na poluvremenu
Desetkovana koronavirusom rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine s 11 igrača namučila je favorizovanu Njemačku na njenom terenu.
05.11.2020. u 19:42
get url
text

Nijemci su slavili s 25:21 u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2022, a iako su možda razmišljali da će duel sa oslabljenim Zmajevima biti mačji kašalj, to sigurno neće javno priznati, pogotovo ne nakon igre koju su prikazali u prvom poluvremenu.

VEZANI TEKST - Bilal Šuman nakon poraza u Njemačkoj zadovoljan "prodajom"

- Naravno da nisam zadovoljan, pogotovo prvim poluvremenom. Bosna je igrala ekstremno duge napade i dobru su pokrivali. Primili smo mnogo golova poslije odbijenih lopti i blokova, a napravili smo i mnogo tehničkih grešaka u igri prema naprijed, te dali samo dva gola za 15 minuta igre i zasluženo smo na poluvrijeme otišli s četiri gola zaostatka - rekao je Alfred Gislason nakon svog debija na klupi Njemačke.

Jasno poslije igre Zmajeva u prvom dijelu bio bi pravi harakiri za Islanđanina reći da je podcijenio našu selekciju, sve i da jeste.

- Nismo podcijenili Bosnu. Na poluvremenu ssmo diskutovali o par stvari. Ekipa je u nastavku dobro reagovala, pokazala je karakter, a mogli smo dati i više golova - zaključio je Gislason.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.