open-navfaktor-logo
search
Reakcije na žrijeb
Alihodžić: Mogli smo izbjeći Borac, ali za trofej Kupa moramo pobijediti sve utakmice
Haris Alihodžić, predstavnik Željezničara na žrijebu nije bio potpuno zadovoljan rivalom, jer je po njemu  bilo mnogo lakših protivnika od Borca.
12.02.2020. u 13:51
get url
text

- Sigurno je da smo mogli izvući mnogo lakšeg protivnika s obzirom na to da smo imali tri ekipe iz nižeg ranga, ali šta je tu je. Idemo u Banju Luku sa namjerom da prođemo dalje i da uđemo u polufinale. Svakako ako želimo osvojiti Kup moramo pobijediti sve utakmice do kraja -  kazao je Alihodžić.

Dalibor Šilić, sportski direktor Širokog Brijega izrazio je posebno zadovoljstvo što će njegov klub biti domaćin (Olimpiku) u četvrtfinalu Kupa BiH , jer im to otvara mogućnost da do prvenstvenog hercegovačkog derbija sa Zrinjskim odrade kaznu od dvije utakmice bez publike.

- Sada nam se otvara prostor za tu utakmicu sa Zrinjskim, to je hercegovački derbi, gdje ćemo imati otvorenu cijelu sjevernu tribinu, odnosno cijeli stadion. To nam je bila prva želja, to nam se ostvarilo. Protivnik, ako bi mogao da nam zapadne neko iz Prve lige, što bi nam olakšalo malo. Nećemo ih potcijeniti sigurno probat ćemo proći. Mogu reći da smo zadovoljni žrijebom, ali to treba potvrditi na terenu - kazao je Šilić i dodao da su im ambicije u Kupu, kao i uvijek visoke.

Mario Pandža, voditelj marketinga Zrinjskog istakao je da je njihov cilj da u Kupu BiH osvoje pehar, jer su ga do sada uspjeli podići samo jednom 2008. godine za razliku od šest naslova u Premijer ligi.

- Kup je takmičenje koje pamti samo pobjednike. Naš cilj je otići do kraja tako isto bi razmišljali bez obzira da nas je zapao i neki drugi protivnik. Plus je definitivno što igramo na domaćem terenu, ali i da igramo u Tuzli imao bih ista razmišljanja - naglasio je Pandža uoči duela sa Tuzla Cityjem.

Od ove godine u četvrtfinalu Kupa BiH igra se jedna utakmica, a u slučaju neriješenog rezultata odmah će se izvoditi jedanaesterci. Utakmice četvrtfinala Kupa BiH igraće se 4. marta.

Prošle godine pehar u Kupu BiH osvojilo je Sarajevo, koje je ove sezone eliminisano u osmini finala od Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.