open-navfaktor-logo
search
Mladi fudbaler Bayerna
Alphosno Davies kao potvrda odličnog rada Hasana Salihamidžića
Fudbaleri Bayerna u utorak navečer s 3:0 su slavili na gostovanju kod Chelseaja u prvom meču osmine finala Lige prvaka.
26.02.2020. u 15:29
get url
text

Osim što su postali prvi njemački tim koji je trijumfovao na Stamford Bridgeu, Bavarci su sinoć postali tek treći tim u historiji najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja koji je zabilježio sedam pobjeda i prvih sedam utakmica. Ovaj podvig prije Bayerna napravili su samo Barcelona u sezoni 2002/2003 i Real Madrid u sezoni 2014/2015.

Bavarska mašina u posljednje vrijeme odlično funkcioniše, a mediji u Njemačkoj puni su hvale za ekipu Hansija Flicka, igru Roberta Lewandowskog, ali i odlične nastupe Sergea Gnabryja, ali i ostatka tima.

Ipak, kada ne sve "kao po loju", onda je, makar posljednjih sezona, prvi na udaru sportski direktor i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić, kojeg se rijetko sjete kada tim niže odlične rezultate.

Dosadašnji dio sezone, a pogotovo sinoćnja utakmica protiv Chelsea, samo je dokaz da je Braco itekako "ispekao" zanat. Najbolja potvrda za to jeste sinoćnja partija 19-godišnjeg Alphonsa Daviesa.

Mladi fudbaler, koji je rođen u Liberiji, a koji nastupa za reprezentaciju Kanade, na Stamford Bridgeu je odigrao fenomenalnu partiju. Odličnu igru je krunisao i asistencijom za gol Roberta Lewandowskog za 3:0 u 76. minuti susreta.

Mladi fudbaler je prije nešto više od godinu stigao na Allianz Arenu, a plaćen je Vancouveru 10 miliona eura, što je jedan od razloga zbog kojih njegov transfer i nije dobio tako veliku medijsku pažnju kao dolazak nekih drugih igrača.

Davies je jedan od onih fudbalera koji su sasvim sigurno budućnost Bayerna (pod ugovorom do 2023. godine), i tek početak projekta Hasana Salihamidžića, koji je u ovoj ali i protekloj sezoni u više navrata kazao da njemački velikan planira sastaviti mladi tim za godine koje slijede.

Inače Davies je u ovoj sezoni, u kojoj je nastupao i za drugu ekipu Bayerna u 3. Ligi, odigrao ukupno 29 utakmica, a postigao je jedan pogodak i upisao osam asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.