open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Alternativni pravac zbog radova u tunelu Vranduk je Zenica - Tetovo - Nemila, ali i tu se radi
Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila
25.06.2019. u 07:57
get url
text
Magistralni put M17

Zbog povremenih lokalnih padavina iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba apeliraju na oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putu. Vozače upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamjenja. Kolovoz je jutros pretežno suh, a vidljivost zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce - Jezero, a za vozila više od sedam tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica - Tetovo - Nemila. Napominje se da su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica - Stup, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.