open-navfaktor-logo
search
Željo pred Čelik
Amar Osim otkrio probleme Plavih: Bez toga se nemamo čemu nadati
Malo smo mlohavi u posljednje vrijeme. Moramo biti čvršći, energičniji, kaže Osim
01.11.2019. u 15:31
get url
text

Fudbaleri Željezničara će u 15. kolu BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Čelik. Duel protiv Zeničana najavili su šef struke Amar Osim i prvotimac Antonio Pavić.

- Činjenica je da posljednjih par utakmica, a Boga mi i ovu kući što smo igrali, nismo bili na nivou, ni igrom, a ni rezultatski. Pokvarili smo dojam koji smo ostavili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Igramo kući protiv protivnika koji je u nekoj mini krizi jer kada izgubiš kući, ti si u mini krizi. Mi se moramo vaditi, moraju se oni vadati, ali nadam se da se oni na nama neće vaditi - rekao je Amar Osim dodavši:

- Protiv Čelika nikada ne možete reći da su upisani bodovi. To su teške utakmice, mi imamo rivalstvo koje datira od davnih vremena. Igrači obje ekipe igraju u ovoj utakmici drugačije od ostalih utakmica. Taj momenat nikada ne smijete zanemariti. Niko u ligi nije idealan protivnik, čak ni Zvijezda 09, pogotovo kada vidite kako igraju u gostima u posljednje vrijeme i kako gube utakmice u posljednje vrijeme. Ne znam ni da li su oni idealan protivnik, a kamoli Čelik koji ima bolje igrače od Zvijezde.

Osim se prisjetio i prošlosezonskih duela sa Zeničanima.

- Željo je prošle godine dobio 3:2 sa igračem manje u super uzbudljivoj utakmici, gdje su oni imali 2:1 i igrača više i zabili smo dva gola sa igračem manje. A izgubili smo u maju 2:1 od Čelika lagano kući, pa smo ih dobili u gostima. Nikakvih pravila nema. Mi se moramo pokušati vratiti našim bazama u igri, koje smo malo zapostavili i onda se imamo čemu nadamo. Bez toga se nemamo čemu nadati. Mislim na malo više kolektivnijeg duha. Malo smo mlohavi u posljednje vrijeme. Moramo biti čvršći, energičniji. Nismo takvi u posljednje vrijeme. Nekada jesmo, nekada ne - smatra Osim.

O Željinoj krizi govorio je i Pavić.

- To je sve sastavni dio fudbal, te oscilacije i na nama je da to što kraće traje. Nekada to traje duže, nekada kraće. Drago mi je da sam uhvatio neki kontinuitet igara. Željezničar može puno bolje i na nama je da probamo da pobijedimo Čelik i da se vratimo na pozitivan niz i da do pauze, a nema puno utakmica, ostvariti što bolje rezultate i da na odmor odemo sa što boljim plasmanom - rekao je Pavić.

Utakmica se igra u nedjelju od 16.30 sati, a prodaja ulaznica počinje u nedjelju od 10 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.