Fudbaleri Željezničara remizirali su protiv Širokog Brijega sinoć na Pecari (1:1). Domaćem timu ovo je bila "generalka" pred nastup u prvom pretkolu Evropske lige protiv Kairata, dok se Plavi sa Grbavice uigravaju za start Premijer lige BiH. 

Amar Osim, šef stručnog štaba FK Željezničar, prokomentarisao je .

- Fina utakmica, gdje se mogla vidjeti razlika između ekipe koja je u optimalnoj formi, to je Široki Brijeg jer imaju utakmicu za sedam dana i nas koji smo došli direktno s priprema. Oni su bili svježiji, to se u svakom momentu moglo vidjeti, a mi smo se uspjeli nekako othrvati. Pogotovo je to bilo vidljivo u prvom poluvremenu, u drugom se to malo izjednačilo. Mi smo lijepu akciju krunisali golom, poslije su oni zasluženo izjednačili. Ok je - kazao je Osim dodavši:

- Odigrali smo utakmicu bez povreda, treneri uvijek to ponavljaju. Vidjeli smo da nismo ni blizu optimalne forme, što smo i znali, jer smo umorni. Van Sarajeva smo duže vrijeme, domaćin je bio super svjež i super nabrijan. Mi smo miksali ekipe, oni su igrali 60 minuta sa pravom ekipom. Pretpostavljam kad dođemo do svježine i kad pogodimo pravu ekipu, da će stvari izgledati dosta bolje. Generalno, za ovo doba godine, dobra provjera - zaključio je Osim.