Amel Sejfović u pritvoru vezan, čuvaju ga stražari naoružani dugim cijevima

Objavljeno: 12.09.17 u 12:47 Autor: B. P.

Amela Sejfovića, koji je jučer uhapšen nakon osmodnevnog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, u pritvorskoj ćeliji odjeljenja "Miljacka" vezanog čuvaju stražari naoružani dugim cijevima. 

FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ/ARHIV
FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ/ARHIV

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je njegov advokat Muhidin Kapo, koji mu je danas bio u posjeti.  

- Izgleda iscrpljeno i loše. Ima vidne povrede po licu i smršao je jer nije jeo nekoliko dana u bjekstvu. Vezane su mu ruke i noge na leđima, a čuvaju ga dvojica stražara sa dugim cijevima - kazao nam je Kapo, te dodao da u sobi ima samo krevet.

Advokat kaže da je razgovarao sa svojim branjenikom, te da Sejfović negira da je jučer bježao i opriao se policajcima prilikom privođenja.

- Kazao mi je da se policiji sam predao, ali i to da je u svemu najvažnije da nikoga nije povrijedio niti, ne daj Bože, napravio invalidom, a da će za ono što je uradio odgovarati - kazao je advokat.

VEZANI TEKST - Nakon hapšenja bjegunca iz KPZ-a Sarajevo: Sejfović se sumnjiči za jedno krivično djelo

Kako je za Faktor ranije potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, Sejfović se nakon bjeksta sumnjiči za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda, a istraga u ovom slučaju je još u toku. 

Sejfović je iz sarajevskog zatvora pobjegao 3. septembra, gdje je bio u pritvoru jer se protiv njega trenutno na sarajevskom sudu vodi proces zbog optužbe da je sa saučesnicima 2015. godine opljačkao Raiffeisen banku na Ilidži, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.

On je uhapšen u selu Buci nadomak Visokog, gdje se skrivao u napuštenom mlinu na rijeci Fojnici.