open-navfaktor-logo
search
Dijamantna liga
Amel Tuka: Konkurencija je teška, ali želim uživati u sutrašnjoj trci
Naš najbolji atletičar ističe da o konkurenciji ne treba trošiti mnogo riječi
04.07.2019. u 15:40
get url
text

Poslije pobjede na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu i Golden Spikea u Ostravi, očekuje me još jedan veliki izazov u Lausanni, izjavio je bh. atletičar Amel Tuka pred sutrašnji miting Dijamantne lige u Švicarskoj. 

Tuka ističe da o konkurenciji ne treba trošiti mnogo riječi, jer svi njegovi protivnici su u dobroj formi, željni pobjeda i dokazivanja. 

- Sretan sam što sam se vratio u Dijamantnu ligu i što mogu tamo predstavljati BiH kao jedini atletičar iz naše zemlje na ovom prestižnom takmičenju. Osjećam se veoma dobro i spreman sam za takmičenje. Želim da uživam u svakoj trci jer nisam opterećen rezultatom, ali dat ću svoj maksimum da bi se borio rame uz rame s najboljim osamstometrašima svijeta - izjavio je Tuka. 

Tuka će u Lausanni imati konkurenciju u vidu Amerikanaca Haruna Abde i Claytona Murphyja, Kenijaca Wyclife Kinyamala, Fergusona Cheruiyot Roticha i Emmanuela Kipkurui Korira, Poljaka Adama Kszczot i Marcina Lewandowskog, Britanca Guya Learmontha, Kanađanina Brandona McBridea i Portorikanca Wesleya Vazqueza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.