open-navfaktor-logo
search
Cormack o izborima u BiH
Američka ambasadorica: Na glasačkim mjestima se fokusirajte na ključna pitanja
Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Maureen Cormack obratila se građanima uoči Općih izbora koji će biti održani u nedjelju 7. oktobra
04.10.2018. u 15:49
get url
text

Cormack je Bosancima i Hercegovcima poručila da na glasačkim mjestima budu fokusirani na ključna pitanja kao što su privreda, obrazovanje, korupcija i zdravstvena zaštita.

- Vi ste ti koji birate, i niko više. Izuzetno poštujem građane Bosne i Hercegovine i nije moje da vama govorim ko je najbolji da vodi vašu zemlju. Moj jedini cilj je da apelujem na svakoga od vas da vi donesete odluku - da cijenite svoju odgovornost za odluku o tome ko će vas predstavljati u naredne četiri godine. To je za vas najbolji način da aktivno učestvujete u izgradnji budućnosti vaše zemlje. 

Vaša uloga se ne završava popunjavanjem glasačkog listića ovog vikenda. Ne možete samo otići kući i reći da ste uradili svoj dio. Morate nastaviti dalje i tražiti od političara odgovornost za ono što su obećali – smatrati ih odgovornim za poboljšanje svakodnevnog života građana na konkretan način.  Već imate brojna sredstva koja su vam potrebna da biste i dalje bili angažovani u građanskom društvu i političkom procesu. Profesionalni, nepristrasni mediji jedno su od ključnih sredstava u borbi za transparentnost i odgovornost. Drugo sredstvo su građanske organizacije koje se bore za jačanje građanskog društva čineći to zajedničkim istupanjem u svrhu predstavljanja interesa građana. 

Demokratski proces može biti frustrirajući, ali je vaš glas ključan za ostvarenje sigurnosti, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta koje svi građani ove zemlje zaslužuju. Glasanje u nedjelju samo je prvi korak na tom putu, te apelujem na vas da napravite taj korak, radi sebe samih, svoje djece i budućih generacija ove zemlje - kazala je ambasadorica Cormack.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.