open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Američki diplomata ubio suprugu, problemi nastali jer je prihvatila posao u Beogradu
Vijest o smrti Lole Golumove brzo se proširila i šokirala je njene bivše kolege iz Odjela za trgovinu, u kojem je radila na trgovinskoj politici u Uredu za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju
10.06.2019. u 12:37
get url
text
Jason Rieff ubio suprugu Lolu Gulomovu, a zatim i sebe

Trebali su se u petak ujutro pojaviti pred Vrhovnim sudom u Washingtonu kako bi raspravili detalje razvoda, ali Lola Gulomova i Jason Rieff to nisu uradili. Uoči početka saslušanja, Rieffova advokatica je dobila poruku svog klijenta. Nešto se čudno dešavalo u kući ovog para na sjeveroistoku Washingtona.

Advokatica Jenny Brody je izjavila da je pozvala policiju, koja je u kući zatekla 51-godišnjeg Rieffa sa pištoljem u ruci. Prema policijskom izvještaju, on se povukao, a zatim i upucao u glavu. U drugoj su sobi pronašli tijelo Golumove, koje je na sebi imalo nekoliko prostrijelnih rana. Vjeruje se da ju je ubio Rieff, koji je zatim oduzeo život i sebi.

Gulomova i Rieff su bili diplomate te su često skupa putovali na udaljene destinacije. Upoznali su se na fakultetu te su se vjenčali 2000. godine i iza njih ostaju dvije kćerke, piše The Washington Post.

Vijest o smrti Lole Golumove brzo se proširila i šokirala je njene bivše kolege iz Odjela za trgovinu, u kojem je radila na trgovinskoj politici u Uredu za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju. Rieff je radio u State Departmentu.

- Bila je vrlo ambiciozna i uvijek nasmijana - rekla je njena prijateljica Katherine Jacobs.

Problemi u braku su započeli 2015. godine, po povratku sa zajedničke međunarodne misije. U međuvremenu je Gulomova podnijela zahtjev za razvod.

Sudeći prema sudskim spisima, Rieff se naljutio kada je saznao da je Gulomova prihvatila četverogodišnji posao u Beogradu te da je planirala povesti obje kćerke sa sobom.

Sudija je u martu odobrio Gulomovoj razvod, nakon što je Rieff više puta propustio saslušanja i dao joj skrbništvo nad djecom. Međutim, sudija je zakazao još jedno ročište za petak kako bi saslušao Rieffovu novu advokaticu koja je osporila odluku, kazavši da njen klijent nije primio odgovarajuću obavijest.

Gulomova je rođena u Tadžikistanu, gdje je nekad bila iskusna plesačica. Prijatelji kažu da je njena porodica rasuta po cijelom svijetu, a sestra joj živi ili je živjela u New Yorku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.