open-navfaktor-logo
search
Pearl Harbor
Američki mornar ubio dvije osobe pa pucao sebi u glavu
Incident se dogodio tri dana prije 78. godišnjice japanskog napada od 7. decembra 1941. na mornaričku bazu Pearl Harbor, a koji je i označio ulazak SAD-a u Drugi svjetski rat
05.12.2019. u 09:11
get url
text
Pearl Harbor ubistvo
Pearl Harbor ubistvo

Dvije osobe su ubijene u američkoj vojnoj bazi u Pearl Harboru nakon što ih je ustrijelio pripadnik američke mornarice koji je ubrzo nakon toga izvršio samoubistvo. Zajednička baza Pearl Harbor-Hickam (JBPHH) objavila je na Twitteru da su sve žrtve civili zaposlenici američkog ministarstva odbrane, no ne dajući dodatne informacije o njihovom identitetu.

Dvije osobe su nakon ranjavanja podlegle ozljedama, dok je treća žrtva hospitalizirana i nalazi se u stabilnom stanju. Neimenovani svjedok rekao je za Hawaii News Now da je čuo pucnjavu u blizini doka brodogradilišta Pearl Harbor, a ustavši od stola u daljini je uočio i napadača, odjevenog u uniformu američke mornarice, kako  prislanja pištolj na glavu i puca.

Incident se dogodio tri dana prije 78. godišnjice japanskog napada od 7. decembra 1941. na mornaričku bazu Pearl Harbor, a koji je i označio ulazak SAD-a u Drugi svjetski rat.


2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.