Sastav bi se po mnogima čak mogao usporediti s originalnim "dream teamom" iz Barcelone 1992. godine predvođenim Michaelom Jordanom i Magicom Johnsonom.

- Razgovarao sam o ovoj temi s ljudima oko sebe i ako sve bude išlo po planu, želim biti tamo, to je jedina stvar koju nikada nisam napravio. Želimo potvrditi međunarodnu dominaciju - rekao je Curry (35), o igranju na Olimpijskim igrama, bek ekipe Golden State Warriorsa, inače četverostruki NBA prvak.

Po završetku karijere interes za igre pokazao je i 38-godišnji Lebron James.

- S kvalitetom igrača koje bismo mogli imati, mislim da to ne bi bilo previše fizički. Ne bih morao previše raditi. Malo skokova, dodavanja, odbrana, blokada, mislim da već smo razgovarali o ovoj temi s nadležnima - rekao je James, koji je već vodio SAD do zlata 2008. i 2012., kada su u timu bili i Kobe Bryant i Carmelo Anthony.

- Naredne godine igrat ću na Olimpijskim igrama - siguran je Durant, kojemu bi to bile četvrte Igre. Kada bi ponovno osvojio naslov, postao bi američki muški rekorder.

Kawhi Leonard, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell i Paul George također su iskazali interes za Olimpijske igre.

Zanimljiva će biti i odluka Joela Embiida, MVP-a prošle regularne sezone, koji ima tri pasoša na raspolaganju. Prema njegovim riječima, gledatelji će ga moći pozdraviti u Parizu, ali ostaje pitanje hoće li nositi dres SAD-a, Kameruna ili Francuske. Odluku o tome trebao bi donijeti u sljedećih nekoliko dana. Nastup za Francusku već je potvrdio "vunderkind" Victor Wembanyama, novajlija u u ekipi San Antonija.