open-navfaktor-logo
search
Antidoping
Amir Avdagić ostaje predsjednik EERADO-a
Direktor WADA-e za Evropu Sebastien Gillot izjavio je da je ohrabren kontinuiranim napretkom
29.05.2019. u 12:38
get url
text

Na redovnom godišnjem zasjedanju WADA-e, Regionalne antidoping organizacije istočne Evrope održanom, u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, dosadašnji predsjednik Amir Avdagić većinom glasova već u prvom krugu glasanja izabran je ponovo za predsjednika ove organizacije.

Direktor WADA-e za Evropu Sebastien Gillot izjavio je da je ohrabren kontinuiranim napretkom Regionalne antidoping organizacije istočne Evrope (EERADO-a) i njegovih članica.

- Tokom protekle dvije godine, predsjednik EERADO-a Amir Avdagić pružio je podršku i smjernice EERADO-u i zemljama članicama i radujemo se nastavku zajedničkog rada tokom sljedeće dvije godine njegovog predsjedanja - kazao je Gillot.

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine pridružila se čestitkama Svjetske antidoping agencije predsjedniku Avdagiću, koji na najbolji mogući način predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu i Agenciju za antidoping kontrolu BiH u borbi protiv dopinga u sportu na regionalnom i globalnom nivou, saopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu BiH.

Ponovni izbor Avdagića na ovu značajnu funkciju, kako ističu, predstavlja potvrdu njegovog kvalitetnog rada kao i rada Agencije za antidoping kontrolu BiH prema najvišim međunarodnim standardima u borbi protiv dopinga u sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.