open-navfaktor-logo
search
Zbog bolesti
Ana Rucner otkazala koncerte u Mostaru i Sarajevu
Žao mi je svih koji su se radovali koncertu, kazala je Rucner
17.11.2018. u 11:11
get url
text

Hrvatska violončelistica Ana Rucner, nakon sinoćnjeg koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici dobila je visoku temperaturu, zbog čega će njeni koncerti u Mostaru i Sarajevu biti odgođeni.

Koncert u Mostaru bio je zakazan za večeras, 17. novembra, a u Sarajevu dan kasnije, 18. novembra, saopćio je u subotu organizator koncerata Ivica Džambas koji ističe kako za sada nemaju nove termine, a svi koji su kupili ulaznice moći će zatražiti povrat novca na blagajnama dvorana.

- Žao mi je zbog svih koji su se radovali koncertu, ali nisam u mogućnosti nastupiti u izdanju kakvom ovako divna publika u BiH zaslužuje - izjavila je Rucner komentirajući da jedva čeka iduće godine doći u Mostar i Sarajevo.

Organizator se izvinjava svima koji su kupili ulaznice u Mostaru i Sarajevu.

- Bili smo primorani otkazati ova dva koncerta, jer zdravlje Ane nam je na prvom mjestu, kao i interes publike, a publika zaslužuje samo najbolje, a uvom trenutku zbog zdravstvenog stanja sugurno ne bi dobila najbolje - navodi organizator i napominje kako će obavijestiti medije čim budu poznate informacije o novim terminima koncerata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.