open-navfaktor-logo
search
Trener Kraljeva
Ancelotti: Modrić je fudbalska legenda, karijeru će završiti u Real Madridu
Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u subotu kako će kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić završiti karijeru u Real Madridu jer niti klub niti igrač nemaju problema s obnavljanjem ugovora koji ističe za dva i po mjeseca.
16.04.2022. u 17:46
get url
text

- Vjerujem da će Luka završiti karijeru ovdje u Real Madridu. Ne znam kada, ali to je ideja svih (strana). On nema problema s obnavljanjem ugovora, niti mi, a niti klub. Sve je prilično jasno - izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu uoči prvenstvene utakmice sa Sevillom.

Modrić, sa 36 godina najstariji igrač Real Madrida, nada se produženju ugovora koji ističe 30. juna.

- On se jako pazi, a tijekom čitave svoje karijere nije imao značajnijih povreda. To mu puno pomaže - dodao je Ancelotti.

Upitan da uporedi veznog igrača Modrića s nekim drugim starijim fudbalerom, a s kojim je Ancelotti tokom karijere bio, italijanski trener je spomenuo svog bivšeg saigrača iz Milana s početka 1990-ih godina kojem je kasnije i bio trener u istom klubu.

- Trebam istaknuti da sam ja imao jednu fudbalsku legendu, (Paola) Maldinija, koji je svoju posljednju Ligu prvaka bio osvojio s 40 godina. Dakle, ako ga trebam uporediti s nekime onda bih ga volio uporediti s njime. Zbog kvalitete, ozbiljnosti, zbog načina na koji razumije fudbal Oni su fudbalske legende - rekao je Ancelotti.

Italijan drži Modrića u udarnoj postavi na sredini terena u formaciji 4-3-3, a u posljednjoj utakmici u utorak protiv Chelsea ostavio ga je svih 120 minuta na terenu.

Real Madrid je nakon produžetka izgubio 2:3, ali je zbog pobjede 3:1 u prvoj utakmici izborio polufinale Lige prvaka.

UEFA je Modrića, koji je asistirao za prvi gol, proglasila igračem te utakmice. U četvrtak je temeljem prikupljenih glasova na internetskoj stranici UEFE proglašen i igračem sedmice Lige prvaka.

U nedjelju vodeća ekipa španskog prvenstva Real Madrid gostuje u prvenstvu kod trećeplasirane Seville gdje će braniti 12 bodova prednosti nad njom.

Modrić je ove sezone nastupio u 37 utakmica prilikom kojih je upisao devet asistencija i zabio tri gola. Za Real Madrid nastupa od ljeta 2012. kada je došao iz londonskog Tottenhama, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.