open-navfaktor-logo
search
"Sočni" detalj
Anegdota iz slavnih dana: Koga je Jordan morao vaditi iz kreveta s playboyevom zečicom?
Premijera dokumentarnog serijala "Posljednjeg plesa" (The Last Dance) koji se sastoji iz deset epizoda vezanih za posljednju sezonu Michaela Jordana u Chicago Bullsima, otkrila nam je brojne anegdote iz historije jednog od najboljih timova u NBA lige.
22.04.2020. u 12:09
get url
text

Najbolji košarkaš svih vremena je Bullse na početku svoje karijere opisao kao "putujući cirkus kokaina, marihuane i žena", a u prve dvije epizode serijala koji se prikazuje na ESPN-u i Netflixu otkrio je nove sočne detalje iz svlačionice.

Oni su vezani za molbu Dennisa Rodmana treneru Philu Jacksonu da ga pusti u Las Vegas na "malo putovanje".

- Vidjet ćeš Phile, ako ga pustiš nećeš ga vidjeti ponovo - rekao je tada Jordan svom treneru.

Međutim, Jackson je udovoljio želji sjajnog skakača i pustio ga u Las Vegas, uz obavezu da se vrati u Chicago za dva dana.

- Naravno da se nije vratio na vrijeme. Morali smo da odemo kod njega kući i vučemo ga na silu iz kreveta, ali neću reći šta je bilo u krevetu s njim tada - prisjetio se Jordan, no pritom nije želio otkriti ko je bio s "Crvom" (Rodman op.a) u krevetu.

Nije ni morao, bivša Rodmanova supruga i Playboyeva zečica Carmen Electra je sama otkrila šta se desilo.

- Neko je pokucao na vrata i bio je to Michael Jordan. Sakrila sam se jer nisam željela da me vidi - izjavila je Electra čiji brak s Rodmanom je trajao svega nekoliko mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.