Službeno

Anel Šabanadžović u AEK-u: Želim nastaviti stopama oca Refika

Objavljeno: 11.01.2019. u 17:35

Željin veznjak sa grčkim timom potpisao ugovor do 31. decembra 2023. godine

Refik i Anel Šabanadžović

FOTO: TWITTER

Anel Šabanadžović je i službeno novi fudbaler grčkog AEK-a.

O transferu talentovanog veznjaka pričalo se ljetos, a bivša uprava Željezničara u tajnosti ga je prodala grčkom timu. Transfer je krajem prošle godine potvrdio Mirsad Šiljak, direktor Plavih, na Skupštini koja je održana 23. decembra. Tada je naglasio da je novac o transfera potrošen, a da je Željo zaradio 450.000 eura.

Danas je zvanično potvrđeno da je Šabanadžović novi fudbaler AEK-a i da je sa grčkim timom potpisao ugovor do 31. decembra 2023. godine.

- AEK potvrđuje da je kupio Alena Šabanadžovića iz Željezničara. Bh. fudbaler je potpisao ugovor do 31. decembra 2023. i ekipi će biti priključen narednog ljeta - saopćio je AEK.

Na zvaničnoj klupskoj stranici predstavljen je novi fudbaler.

- Anel Šabanadžović je sin bivšeg fudbalera AEK-a Refika Šabanadžovića, koji je sa žuto-crnim osvojio tri titule prvaka (1992, 1993. i 1994. godine) i grčki Kup (1996). Anel je rođen 24. maja 1999. u Misuriju, SAD, i vezni je igrač. Fudbalsku karijeru započeo je u FK Željezničar. Sa 17 godina debitovao je za prvu ekipu u utakmici Kupa protiv Goražda, kada je postigao i gol.

Ima 41 nastup i tri gola u dresu Želje, gdje će ostati na posudbi do ljeta. Mladi je reprezentativac BiH - piše na zvaničnoj stranici AEK-a.

- Veoma sam uzbuđen što nastavljam karijeru u tako velikim timu kao što je AEK. Naučio sam sve o ovom klubu od mog oca, gledao sam mnogo utakmica s njim, on mi je govorio biranim riječima o ovom klubu, navijačima i atmosferi koju stvaraju na stadionu. Znam koliko je moj otac postigao sa AEK-om i ono što želim i pokušat ću da nastavim njegovim stopama, da postignem onoliko koliko je postigao i on - kazao je Šabanadžović junior.

Prezadovoljan je bio i Šabanadžović senior.

- Nema riječi kojima bi opisao svoju sreću. Uzbuđen sam što će moj sin igrati u velikom AEK-u, gdje sam igrao i ja. Prije svega zahvaljujem predsjedniku AEK-a i ljudima u klubu za ovaj transfer - rekao je Refik.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije