open-navfaktor-logo
search
Glas javnosti
Anketa: Većina navijača bi Safeta Sušića izabrala za novog selektora Zmajeva
Glas javnosti je itekako bitan jer uostalom fudbal se i igra zbog navijača, a navijači kažu Pape
28.11.2019. u 13:48
get url
text

Safet Sušić, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je Zmajeve odveo na Mundijal 2014. godine u Brazilu, trebao bi naslijediti Roberta Prosinečkog.

Ovo je izbor čitatelja portala Faktor koji su u protekla 24 sata, odnosno otkako je smijenjen Prosinečki, imali mogućnost glasa u anketi objavljenoj na našoj Facebook stranici.

Glas javnosti je itekako bitan jer uostalom fudbal se i igra zbog navijača, a javnost je sa 53 posto glasova podržala Sušića. Posjetioci naše Facebook stranice kao drugu opciju za glasanje imali su "nekog drugog trenera" (47 posto), a u komentarima su mogli predlagati svoje kandidate.

Među njihovim željama, a koje se realno i mogu ispuniti, između ostalih su: Vahid Halilhodžić, Dušan Bajević, Sergej Barbarez, Lothar Matthaus, Amar Osim, Miroslav Ćiro Blažević, Zlatan Nalić, Sakib Malkočević, Meho Kodro, Blaž Slišković...

S druge strane, bilo je i nerealnih želja, poput Juppa Heynckesa, bivšeg stratega Bayerna, koji je okončao trenerski posao, kao i Pepa Guardiole, menadžera Manchester Cityja, čija je godišnja plaća (46 miliona KM) veća od budžeta FSBiH (30 miliona i 361 hiljada KM).

Neki su se našalili, pa su za selektora predložili Fadila Novalića, a bilo je još nekih "zanimljivih" imena poput: Izeta Fazlinovića, Razije Mujanović, Zdravka Mamića, Elvedina Begića, Ace Lukasa, Angele Merkel, Fadil Opančić...

Pročitajte i pojedine komentare naših čitatelja.

- Safet je suviše fini gospodin da bi se mogao nositi sa ovom našom bagrom od igračkog kadra, tako i ovim iz FSBiH. Volio bih vidjeti Barbareza.

- Samo Pape zaslužuje to mjesto. Jedan je Safet Sušić - legenda i on je najbolji i kao čovjek i kao trener jer je rođena poštena duša i to je više nego ikada dosad pokazao i na fudbalskom terenu i generalno u zivotu - Safet Pape Sušić, legenda Sarajeva.

- Sušić nas je odveo na Svjetsko, a može i na Evropsko. On bi bio pravi izbor.

- Ovaj put je red da selektor bude iz reda srpske nacionalnosti. Neka to bude Sergej Barbarez.

- Samo dobrog "švabu", može Lothar Matthaus.

- Kodro sa Bolićem, Rahimićem, Hasagićem ili Barbarez.

- Nama kad bi Mourinho došao, ništa nam ne znači kad imamo Savez onakav kakav je.

- Najbolje bi bilo da imamo tri selektora.

- Selektor može biti svako, bitno je kojih 11 igrača igra i da ne glume zvjezdice.

- Treba neko ko će im biti vjetar u leđa, i motivisati igrače, bez motivacije mogu i sami sebe voditi, ali bilo kako bilo, ubijeđen sam da će naši Zmajevi biti na EURO 2020.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.