Anonimni dobročinitelj platio dugove "iz teka" visočkih prodavnica

Objavljeno: 16.06.17 u 10:49 Autor: E. Hadžimejlić

U Visokom je jučer anonimni dobročinitelj uplatio dugovanja kupaca u lokalnim prodavnicama.

Kako je za Faktor potvrdio Tarik Uzunalić, vlasnik trgovine Market Centar, koji se nalazi u Gračanici u okolini Visokog, mlada djevojka je parkirala automobil ispred njegove trgovine i tražila vlasnika.

- Kazao sam joj da sam ja vlasnik i pitala me je dajem li robu na veresiju. Nasmijao sam se i rekao kako kome, što zaista i jeste tako. Potom me je upitala imam li neku svesku dužnika, rekao sam da imam, te me je zamolila da saberemo koliko iznose ta dugovanja jer ona želi da plati – kazao je Uzunalić koji je u tom momentu bio u čudu.

Nakon što su sabrali sve dugove kupaca kojima je vlasnik proizvode davao na "veresiju" ispostavilo se da se radio o nekoliko hiljada maraka.

- Neki dugovi su bili stari i nekoliko godina. Mislio sam da će razmisliti i odlučiti da li će platiti, ali izvadila je kovertu i platila cijeli iznos. Kazala je da donator tih sredstava želi ostati anoniman i da želi pomoći lokalnom stanovništvu – pojašnjava vlasnik trgovine Uzunalić.

Kasnije je, ističe, čuo da je djevojka obišla i druge trgovine u okolini Visokog i platila dugovanja kupaca.

- Uglavnom smo "na teku" davali robu našim komšijama i okolnom stanovništvu koje je u težoj materijalnoj situaciji. Na ovaj način pokušavam im izaći ususret jer je teška finansijska situacija i ljudima nije lahko – zaključio je Uzunalić.

A jutros je na vratima njegove trgovine osvanuo natpis da svi koji su dugovali novac više ne duguju jer je sve uplatio anonimni donator.