open-navfaktor-logo
search
Jedini član uprave
Ante Rezić imenovan za v. d. direktora Aluminija
Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar dužnosti je razriješen dosadašnji direktor (jedini član Uprave) Dražen Pandža, dok je za vršioca dužnosti direktora Društva na period od tri mjeseca imenovan Ante Rezić iz Mostara.
11.02.2020. u 13:24
get url
text

Ante Rezić rođen je 1956. godine u Mostaru. Nakon osnovne i srednje škole, 1975. godine odlazi na Studij elektrotehnike u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1979. godine, a doktorirao 1995. godine. Od 1979. do 1996. godine radi u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, gdje se bavi naučno - istraživačkim radom.

Godine 1996. dolazi u Aluminij d.d. Mostar gdje je i sada, a od te godine također je i vanjski saradnik na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike.

Ante Rezić radnik je s bogatim iskustvom u Aluminiju d.d. Mostar i to na funkcijama od glavnog tehnologa za elektro-uređaje, predstavnika Uprave za sustave upravljanja pa do direktora Sektora energetike, informatike i sistema upravljanja, saopćeno je iz Aluminija.

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. jula 2019. nakon što je preduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkomseptembra od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa, a do kraja 2019. godine rješenja su dobili i preostali radnici.

Skupština dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar trebala bi 21. februara odlučivati o ponudi izraelsko- kineskog konzorcija M. T. Abraham Group S.A o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.