Fudbalska zvijezda

Apel Cristiana Ronalda: Spasimo našu planetu

Objavljeno: 23.08.2019. u 11:20

Putem društvenih mreža dobitnik pet Zlatnih lopti poslao je kratku poruku koja obavezuje sve u spašavanje jednog od velikih resursa naše planete

FOTO: EPA

Veliki požari već tri sedmice haraju Amazonom, najvećom prašumom na svijetu.

Širom Amazona aktivne su hiljade požara, a Brazil, u kojem se najvećim svojim dijelom nalazi u ovoj južnoameričkoj zemlji nema dovoljno sredstava i načina da se suprotstavi ovoj situaciji.

Apeli o pomoći gašenju poraža u Amazonu i spašavanju šume koja proizvodi više od 20 posto kisika na svijetu stižu sa svih strana, a u ovu kampanju uključio se i jedan od najboljih fudbalera na svijetu Cristiano Ronaldo.

Putem društvenih mreža dobitnik pet Zlatnih lopti poslao je kratku poruku koja obavezuje sve u spašavanje jednog od velikih resursa naše planete.

- Amazon proizvodi više od 20 posto kisika na svijeti i gori već tri sedmice. Naša je odgovornost pomoći u spašavanju planete - napisao je Portugalac i velika zvijezda Juventusa.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije