open-navfaktor-logo
search
Teroristički akt
Apel Sudske policije FBiH pravosuđu: Najoštrije kaznite ubice policajaca
Sindikat je zamolio sve koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju hvatanja izvršioca ovog  terorističkog akta, da to odmah učine
26.10.2018. u 21:28
get url
text

Sindikat službenika Sudske policije FBiH uputio je saučešće porodicama policajaca MUP-a KS koji su jutros brutalno ubijeni u sarajevskom naselju Alipašino Polje dok su obavljali poslove zaštite građana.

Sindikat je zamolio sve koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju hvatanja izvršioca ovog  terorističkog akta, da to odmah učine.

- Također i ovim putem se obraćamo iako smo se i nebrojeno puta obraćali svim nosiocima političke vlasti da shvate koje posljedice proizilaze iz ovakvih postupaka kriminalnih aktivnosti upućenih prema policijskim službenicima, kako za pripadnike policijskih agencija tako za građane, a posebno  (ne)sigurnost cijelog društva.  Odnosno da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zakonski u potpunosti omogućili zaštitu i sigurnost svih građana, jer je sigurnost čovjeka osnovni uslov za život čovjeka. Sindikat apeluje na nosioce pravosudnih funkcija da najoštrije kazne ubistvo dvojice policajaca - navodi se u saopćenju.

Sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović mučki su ubijeni rano jutros u Sarajevu. Na njih su pucali kriminalci koji su zatečeni u pokušaju krađe automobila. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.