Apel za pomoć porodici Merdan iz Počitelja, koja živi u nehumanim uvjetima

Objavljeno: 05.01.17 u 11:00

Kolektiv Srednje ekonomske i Ugostiteljsko-turističke škole Mostar pokrenuo je humanitarnu akciju za šesteročlanu porodicu Merdan iz Počitelja kod Čapljine.

Naime, porodica Merdan živi u nehumanim uvjetima, privremenom smještaju trošne kuće s ispucalim i oronulim zidovima, dotrajalim drvenim prozorima od kojih neki nemaju čak ni staklo, plafonom koji propušta padavine, bez vode, s prostorijama punim vlage i gljivica.

Naser Merdan radeći kao noćni čuvar mjesečno zaradi 300 maraka, a supruga mu je nezaposlena. Dvije starije kćerke pohađaju srednju školu, jedan sin ide u peti razred osnovne škole, dok najmlađi sin ima pet godina.

Pomoći od Općine ili bilo koje druge institucije nemaju.

Za ovu njihovu tešku situaciju ovaj kolektiv saznao je nedavno kada se njihova kćerka, koja pohađa prvi razred srednje škole za zanimanje kuhar, povrijedila, te su je nastavnici odvezli kući. Prema njihovim riječima, kćerka se stidjela objekta u kojem živi, te je nastavnike zamolila da ne ulaze. 

To je bio povod da se nastavno osoblje odluči da realizira ovu akciju. 

- Još jednom molimo da se svi dobri ljudi, također organizacije, zajednice, udruženja, institucije te građevinske firme odazovu apelu za pomoć – naveli su iz kolektiva škole.

Uplate se mogu izvršiti izravno na tekući račun otvoren kod Bosna Bank International: 1415051310222757 – račun u KM ili SWIFT: BBIBBA22XXX; IBAN: BA391415051320052834 – devizni račun, na ime Haris Duraković (humanitarni račun za porodicu Merdan) ili nas kontaktirajte na email adresu: [email protected] ili na broj telefona 036-576-766 i/ili 061-381-721 radi dogovora oko preuzimanja prikupljenih sredstava.