open-navfaktor-logo
search
"Pravda za Dženana"
Arijana Memić: Kunem se Allahom da ću se do zadnje kapi krvi boriti za svog brata
Arijana Memić govorila je o posljednjem danu sa svojim bratom, malo prije nego što će biti smrtno povrijeđen
05.10.2018. u 19:49
get url
text

Prisutnima se na večerašnjem skupu "Pravda za Dženana" u Sarajevu obratila i Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića.

Ona je govorila o posljednjem danu u kojem je razgovarala sa svojim bratom, malo prije nego što će biti smrtno povrijeđen.

- Tog dana je ležao u sobi i tipkao na telefonu. Pitala sam ga da li je gladan i hoće li jesti. Rekao je da neće, da ga boli glava. Pitala sam da li će otići po mamu na posao, rekao je da hoće. Ja sam otišla da se spremam jer sam trebala izaći. Došao je zamnom i stao na vrata, gledao me je. Pitala sam ga šta mu je, zašto ne ide po mamu.  "Neka me malo, da te gledam", rekao mi je. Isto je ponovio kada se vratio kasnije kući. Ušao je u moje auto i kada sam mu rekla da izlazi rekao mi je "neka, da te još malo vidim" - govorila je kroz suze Arijana.

Kako je ispričala, kada su joj rekli da je imao nesreću, pomislila je kako je samo važno da je on dobro.

- Zvala sam ga na telefon i nikad više ga nisam čula. Kada sam mu otišla u bolnicu, uzela sam ga za ruku, a ona teška... Rekla sam mu "braco, došla ti je tvoja seka". Kada sam mu se obratila, stomak mu je zaigrao, a sestra mi je rekla da mu pričam jer me on čuje. Ali, nisam imala snage. Tog jutra kada su nas pozvali. Kada se Muriz javio, on je preblijedio. Pitala sam ga je li živ i on mi je samo rekao - nije. Zamislite kako je to kad vam se svijet sruši. Kunem se Allahom da ću se do zadnje kapi krvi boriti za svog brata, pa nađite još jednog Ljubu Seferovića da me zgazi. Kažu treba me razapeti što sam se kandidovala na izborima. Pa kažite mi gdje da dođem da me razapnete. Šta biste vi uradili da vam se ovo desilo? - pitala je prisutne Arijana.

Rijad Gvozden, bh. pozorišni i filmski glumac, također se obratio i poručio da se građani ne smiju plašiti i da se "svi moramo boriti, da možemo i sutra izaći sigurno na svoje ulice".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.