open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Arsenal i Kolašinac ispustili dva gola prednosti protiv Real Madrida
Fudbaleri Kraljeva bili bolji u šutiranju penala, dok su igrači londonskog sastava promašili tri od pet udaraca s bijele tačke
24.07.2019. u 07:44
get url
text

Fudbaleri Real Madrida savladali su Arsenal u prijateljskom meču i to nakon boljeg izvođenja penala. Tim bh. reprezentativca Seada Kolašinca poslije 24 minute meča imao je dva gola prednosti. Topnici, u čijim je redovima od prve minute zaigrao naš Zmaj, poveli su u 10. minuti pogotkom Lacazettea koji je bio siguran izvođač najstrožije kazne. Upravo je francuski napadač 14 minuta kasnije asistirao kolegi iz napada Pierre-Emericku Aubameyangu koji je povisio na 2:0.

Posao Topnicima na startu utakmice olakšao je Nacho, koji je do devete minute uspio zaraditi dva žuta kartona, a prvi put je "požutio" poslije faula na Kolašince. Ipak, ni iskusni grčki defanzivac Sokratis nije bio ništa oprezniji pa su snage na terenu bile izjednačene poslije javnih opomena u 38. i 40. minuti.

U nastavku utakmice mnogo više je mijenjao Zinedine Zidane, a Bale i Asensio, koji su priliku dobili odmah na startu drugog poluvremena, golovima u 56. i 59. minuti donijeli su izjednačenje Realu.

Fudbaleri Kraljeva bili bolji u šutiranju penala, dok su igrači londonskog sastava promašili tri od pet udaraca s bijele tačke. Kolašinac nije šutirao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.