open-navfaktor-logo
search
Čileanski veznjak
Arturo Vidal: Nisam zadovoljan u Barceloni
Trudit ću se da ne napustim Barcelonu i da doprinesem ostvarivanju naših ovosezonskih ciljeva. Ali nisam zadovoljan, rekao Vidal
29.10.2019. u 15:22
get url
text

Čileanski fudbaler Arturo Vidal priznao je da nije zadovoljan u Barceloni jer ne igra mnogo, ali i da će učiniti sve da vrijednim radom natjera trenera Ernesta Valverdea da mu pruži šansu, prenosi Anadolu Agency (AA).

S obzirom na to da ove sezone ne igra previše u Barci, mediji su odmah iskusnog 32-godišnjeg Vidala počeli povezivati sa mnogim evropskim klubovima, a jedan od njih je Inter koji s klupe vodi Antonio Conte s kojim je sarađivao u vrijeme kada je nastupao za Juventus.

- Sa njim sam doživio mnogo lijepih trenutaka. Zahvaljujući njemu postao sam jedan od najboljih na svijetu. U fudbalu je najvažnije da neko vjeruje u vas, a ako trener ima povjerenje u vas, to vam omogućava da napredujete - kazao je Vidal u razgovoru za čileanske medije.

Ove sezone Vidal je upisao osam nastupa za Barcelonu, i to uglavnom ulazeći s klupe, ali je uprkos tome postigao dva gola.

- Trudit ću se da ne napustim Barcelonu i da doprinesem ostvarivanju naših ovosezonskih ciljeva. Ali nisam zadovoljan. Čak iako pokušavam da prebrodim ovu situaciju i dođem do mjesta u startnoj postavi. Cijelu sam karijeru naporno radio, moj trenutak još nije došao, ali sam smiren i uvjeren da će doći. Trenutno nemam objašnjenje za moju situaciju. Postoje različiti načini gledanja na fudbal, to su odluke koje trener mora donositi. Pokušavam pomoći ekipi kada me pozove - kazao je čileanski reprezentativac.

Vidal je u Barcelonu stigao u ljeto 2018. godine iz minhenskog Bayerna. Prethodno je nastupao za Colo-Colo, Bayer Leverkusen, Juventus i Bayern München. Za Barcu je odigrao 61 takmičarsku utakmicu i postigao pet golova. U dresu reprezentacije Čilea nastupio je 115 puta uz 28 pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.