open-navfaktor-logo
search
Okršaj u Las Palmasu
AS (ne)zna sastav BiH: Nastić starter, Gojak mijenja Pjanića?
Tim Roberta Prosinečkog večeras je oslabljen neigranjem Miralema Pjanića i Ognjena Vranješa
18.11.2018. u 17:50
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Las Palmasu (20.45 sati) igra prijateljski meč sa selekcijom Španije.

Tim Roberta Prosinečkog večeras je oslabljen neigranjem Miralema Pjanića i Ognjena Vranješa, a od ranije zbog povreda sa ekipom nisu Asmir Begović, Sead Kolašinac, Darko Todrović i Goran Zakarić.

Selektor Zmajeva imat će problema da nadomjesi nedostatak igrača na poziciji desnog bočnog.

Prema najavama španskog lista AS, na golu Zmajeva će stajati Šehić, Šunjić će igrati desnog beka, a Ćivić lijevog, dok će stoperski tandem činiti Zukanović i Nastić.

Izostanak Pjanića nadomjestit će Gojak, a u veznom redu još će igrati Bešić, Sarić, Duljević i Višća. Vrh napada rezervisan je za najboljeg strijelca u historiji bh. reprezentacije Edina Džeku.

Naravno, nije isključeno ni da Prosinečki "gurne u vatru" Bičakčića koji je već ranije u reprezentaciji igrao na poziciji desnog bočnog, a da Šunjić sa Zukanovićem čini bedem ispred Šehićevog gola, što je već provjeren i dokazan tandem. Nastić bi u tom slučaju, ako mu selektor ukaže povjerenje, igrao umjesto Ćivića.

Španija bi trebala nastupiti u sljedećem sastavu: De Gea, Azpilicueta, Gaya, Llorente, Hermoso, Rodrigo, Saul, Fornals, Asensio, Morata.

Španija i BiH odigrale su sedam međusobnih utakmica. Pet puta slavila je Crvena furija, a dva meča okončana su remijem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.