open-navfaktor-logo
search
2. Bundesliga
Asistencijom zaključio sezonu: Duljević pokazao bivšem treneru koliko je griješio
Odlaskom Maika Walpurgisa i dolaskom Christiana Fiela, Duljević je pokazao da je zapostavljan bez razloga
19.05.2019. u 21:19
get url
text

Utakmicama 34. kola spuštena je zavjesa na takmiečenje u 2. Bundesligi. Direktan plasman u Bundesligi izborili su Koln i Paderborn, dok će Union Berlin za plasman u elitni njemački rang boriti kroz relegacije.

Fantastičnom partijom, upravo protiv Paderborna, sezonu je zaključio Dynamo Dresden bh. reprezentativca Harisa Duljevića.

Upravo je naš Zmaj bio jedan od najboljih fudbalera na terenu uz trostrukog strijelca Barisa Atika. No, nije sve najbolje krenulo za domaći tim jer su gosti u 10. minuti poveli golom Klementa.

Samo osam minuta kasnije Atik je poravnao rezultat na 1:1, a isti igrač je u 37. minuti pogodio za totalni preokret domaćih. Ovoga puta uposlio ga je reprezentativac BiH. Duljević je na polovini svog tima došao u posjed lopte, a potom sjajnim pasom u veliku šansu "gurnuo" Atika koji ju je pretvorio u 2:1 za Dynamo.

Konačnih 3:1 postavio je Atik u 63. minuti i tako kompletirao hat-trick.

Duljević je odigrao svih 90 minuta, baš kao i Dario Đumić i Dženis Burnić, a Dynamo je sezonu punu uspona i padova završio na 12. poziciji. Sezona nije bila turbulentna samo za tim iz Dresdena, već i za naše reprezentativno krilo. Ipak, odlaskom Maika Walpurgisa i dolaskom Christiana Fiela, Duljević je pokazao da je zapostavljan bez razloga, a da je bivši trener ima veće povjerenje u njega, vjerovatno bi i Zmaj sezonu završio s mnogo boljom statistikom.

Iako je Dynamo završio tek na 12. mjestu, njemački mediji nedavno su objavili kako bi Duljević na kraju sezone mogao preseliti u redove Eintrachta iz Frankfurta, a njegova forma u finišu sezone svakako može radovati selektora Roberta Prosinečkog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.