open-navfaktor-logo
search
Živinice
Asocijacija žena SDA organizirala bajramsko druženje
Četvrtog dana Kurban bajrama Asocijacija žena OO SDA Živinice je organizirala bajramsko druženje za oko hiljadu svojih članica i aktivistica.
25.08.2018. u 14:39
get url
text
Živinice
Živinice

Predsjednica Asocijacije žena OO SDA Živinice prof. Advija Čaušević obraćajući se prisutnima je iskoristila priliku da podsjeti na riječi rahmetli prvog predsjednika Alije Izetbegovića, da su snaga i plemenitost bosanske žene donijele nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

- Danas napadaju na bošnjačko stablo malo drugačije nego tih 90-ih godina, i ovi napadi su podmukli kao i oni rušilački, ali Bošnjakinja je mudra stamena i pametna, znat će prepoznati i podjednako hrabro odbraniti svoju domovinu i njene vrijednosti - kazala je profesorica Advija Čaušević.

Govoreći o položaju žene u Bosni i Hercegovini i samoj SDA, prof. Čaušević je istaknula da su se omjeri snaga u korist žena značajno promijenili ali da još uvijek ima prostora da se radi na unapređenju položaja žene.

- Svaka žena je državnik u malom, u svom domu balansirajući između mogućnosti i potreba dok daje sve od sebe da u okvirima morala i tradicije  podigne svoje potomstvo. Mi moramo inspirisati i ohrabriti žene da se odvaže i ta svoja znanja i vještine  uključe u aktivne tokove naše zajednice, te im osigurati  mogućnosti za lični rast i razvoj pod jednakim šansama, jer osnažena i obrazovana žena je jedan od preduvjeta napretka našeg društva – kazala je Čaušević.

Na bajramskom druženju Asocijacije žene OO SDA Živinice koje je uz kahvu i baklavu potrajalo nekoliko sati u blagdanskom ozračju Asocijacija žena OO SDA ugostila je i pripadnice drugih političkih partija, i vjeroispovijesti kao i šireg društvenog, političkog miljea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.