open-navfaktor-logo
search
Španija
Atletico Madrid 6. maja na koronavirus testira igrače i stručni štab
Igrači i stručni štab Atletico Madrida proći će testiranje na koronavirus 6. maja, uoči potencijalnog povratka na trening, potvrdili su iz španskog kluba.
04.05.2020. u 09:34
get url
text

Atletico će testirati sve članove prvog tima, prije nego što da "zeleno svjetlo" za treninge koji bi trebali krenuti od 8. maja.

Vlada Španije je posljednjih dana potvrdila ublažavanje određenih restriktivnih mjera uvedenih kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, a nulta faza povratka u normalu počinje od danas.

U svim klubovima La Lige ove sedmice će biti izvršena inspekcija trening-kampova od strane zdravstvenih vlasti, a većina će obaviti testiranje igrača i stručnog šaba.

Prema izvještajima madridskih medija, očekuje se da će Atletico dobiti rezultate testiranja u roku od 48 sati nakon uzimanja uzoraka uz posredovanje Nacionalnog vijeća za sport (CSD). Atletico bi zatim mogao početi sa održavanjem individualnih treninga od 8. maja, ali vjerovatno će omogućiti igračima i osoblju da odmore još jedan vikend i potom krenu s radom 11. maja.

Bit će to početak realizacije plana za povratak klubova La Lige, a uslijedit će treninzi u malim grupama i na kraju potpuno normalan trenažni proces uoči nastavka sezone.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, a predviđanja govore da bi se mogla nastaviti krajem maja ili početak juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lidera na tabeli bila je Barcelona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.