Atletika: BiH prvi put u historiji osvojila sedam medalja na Balkanijadi

Objavljeno: 16.07.17 u 22:57

Na 76. Prvenstvu Balkana u atletici za seniore u ukupnom plasmanu sa 23 osvojene medalje najbolji su bili atletičari Rumunije.

Sjajan uspjeh bh. tima u Novom Pazaru
Sjajan uspjeh bh. tima u Novom Pazaru

Na drugom mjestu je reprezentacija Srbije sa 20, a na trećem Grčka sa osvojenih 19 medalja, javalja Anadolija.

Turski atletičari su tokom dvodnevnog takmičenja na 76. Balkanijadi, održanoj na novosagrađenom atletskom stadionu Hadžet u Novom Pazaru, osvojili ukupno šesnaest medalja. Atletičari Bosne i Hercegovini su sa ukupno sedam medalja postigli najbolji rezultat na dosadašnjim Balkanijadama.

Na, do sada najvećoj, međunarodnoj sportskoj manifestaciji održanoj u Novom Pazaru takmičilo se preko 500 atletičara iz 16 zemalja.

Predsjednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković je na kraju takmičenja ocijenio da je u Novom Pazaru napravljen sportski spektakl.

- Kraljica sportova je pokazala svoje pravo lice u Novom Pazaru. Nemojte se iznenaditi ako u narednom periodu Novi Pazar bude imao neko evropsko takmičenje - poručio je Branković prenoseći pozitivne utiske organizatora Balkanijade.

Predstavnik Turske nacionalne atletske federacije (TAF) Halil Oguz je rekao da je atletska reprezentacija sa osvojenih 16 medalja postigla očekivani uspjeh i da iz Novog Pazara nosi najljepše utiske.