U dvije verzije

Audi predstavio nove sportske modele

Objavljeno: 12.04.2019. u 12:09

Novi modeli poznatog auto-moto velikana ponuđeni su u dizelskoj i benzinskoj varijanti

Audi je odlučio u isto vrijeme predstaviti čak tri nova sportska modela, a riječ je o modelima S6, S6 Avant i S7.

Novi modeli poznatog auto-moto velikana ponuđeni su u dizelskoj i benzinskoj varijanti. Dizelske modele pokreće 3.0 litreni V6 TDI motor, a benzinske poznati 2.9 litreni V6 TFSI motor. Dizelski model namijenjen je za evropsko, a benzinski za američko tržište.

Audi S6 Sedan odražava posebno sportski, upečatljiv i pionirski karakter trenutnog dizajnerskog jezika u ovoj kompaniji. Brojni standardni S-specifični vanjski elementi pokazuju razliku u odnosu na osnovni model. Kućišta vanjskih ogledala imaju upečatljiv aluminijski izgled.

Na zadnjem dijelu su postavljena su četiri hromirana poklopca ispušne cijevi koji se nalaze u S-specifičnom difuzoru. Automobil je postavljen 20 inčne točkove koji dolaze serijski. Po želji, kupac može odabrati i 21 inčne točkove kao i opcionalno u crveno obojena kočiona kliješta.

Za evropsko tržište pripremljena je dizelska verzija S6 modela koja raspolaže sa 349 KS i 700 Nm okretnog momenta.

Audi S6 u limuzinskoj izvedbi ima ubrzanje od 0 do 100 km/h dovode za 5,0 sekundi, dok kod Avant modela ono traje 5,1 sekundu.

Dizajn Audija S7 Sportback objedinjuje elegantnu estetiku s progresivnim S znakom. Pogledom na bočnu stranu automobila vidjet ćete oštre crte koje prave siluetu nalik kupeu.

Standardni S sportski ovjes s regulacijom amortizera spušta Audi S7 Sportback u usporedbi s osnovnim modelom. Daljnji S-specifični elementi naglašavaju njegovu dinamiku.

Audi S7 TDI Sportback ima iste performanse kao S6 Avant, što znači da do 100 km/h ubrzava za 5,1 sekundu.

Početna cijena za Audi S6 u Njemačkoj iznosi 76.500 eura, za S6 Avant treba izdvojiti 79.000, a za S7 Sportback 82.750 eura.

Izvor:   Carlander.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije