"Audicija" u Zenici: Vrhunska glumačka ekipa nasmijala publiku do suza

Objavljeno: 21.10.17 u 22:41 Autor: B. Mahmić

Nakon Sarajeva i Tuzle, predstava "Audicija" je večeras osvojila i zeničku publiku. Gradska Arena u Zenici ugostila je oko tri hiljade gledatelja koji su došli da vide veselo društvo koje se okupilo nakon 33 godine.

Publika je bila oduševljena glumom Emira Hadžihafizbegovića, Senada Bašića, Željka Ninčića, Saše Petrovića, Admira Glamočaka, Mladena Nelevića i Jasmina Gelje, koji su od prvog do posljednjeg trenutka na sceni nagrađivani smijehom i gromoglasnim aplauzima.

Zeničani su uživali uz neke stare skečeve i šale izvedene na novi način, ali i nove pošalice na račun države, političara i stanja u našoj zemlji.

Kultna "Audicija" nastala je prije 33 godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, pa tako i njen povratak simbolično počinje iz Sarajeva, nakon kojeg gostuje po ostalim bh. gradovima, ali i regionu.

Neprestani smijeh do suza i višeminutni aplauzi najbolji su dokaz vrhunske zabave i atmosefere koju su Zeničanima večeras priredili popularni glumci, koji će sljedeći nastup zabilježiti 28. oktobra u Zagrebu.