Auf Wiedersehen Deutschland: Khedira će na Mundijalu igrati za Tunis?

Objavljeno: 20.11.17 u 23:39

Reprezentacija Tunisa izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a čelnici Saveza krenuli su u potragu za igračima koji bi mogli povećati šanse njihovoj ekipi da ostvari što bolji nastup.

Rani Khedira je mlađi brat poznatijeg Samija Khedire
Rani Khedira je mlađi brat poznatijeg Samija Khedire

Prvi na meti našao se igrač Augsburga Rani Khedira, mlađi brat poznatijeg Samija Khedire. Riječ je o 23-godišnjem veznjaku koji je slovio kao veliki talent, a prije nego što je ove godine prešao u Augsburg branio je boje Leipziga i Stuttgarta, piše Goal.

Ipak, svoj potencijal nikada nije ispunio te bi mu upravo nastup na Svjetskom prvenstvu mogao poslužiti kao odskočna daska u karijeri, mada priznaje kako još nije odlučio o odgovoru na poziv Tunisa.

- Istina je da su me zvali iz Tunisa, ali još nisam odlučio o odgovoru. Situacija je prilično komplikovana, jer ne govorim ni arapski, ni francuski. Također, jedva da poznajem ijednog igrača Tunisa... - kazao je mlađi Khedira, dodavši:

- Prihvatit ću poziv jedino ako procijenim da bi moje priključenje reprezentaciji bilo na obostranu korist, odnosno da ja mogu pomoći toj zemlji i da ona može pomoći meni. Ako procijenim da to nije slučaj, nema potrebe odugovlačiti.

Rani Khedira rođen je u Stuttgartu, u prošlosti je nastupao za sve mlade selekcije Njemačke, ali poziv u A reprezentaciju nikada nije stigao, zbog čega ima pravo nastupa za Tunis iz kojeg su mu oba roditelja.