Šokantne poruke

Australski senator: To što muslimani u ovom slučaju nisu ubice ne znači da su nevini

Objavljeno: 15.03.2019. u 16:13

Islam kao religija je, dodaje, nasilna ideologija koja poziva na ubistva nevjernika i otpadnika

Australski senator iz Queenslanda Fraser Anning reagirao je šokantnim saopćenjem nakon terorističkog napada na Novom Zelandu u kojem je, prema dosadašnjim podacima, ubijeno 49 osoba koje su se zatekle u džamijama u gradu Christchurchu.

Anning navodno osuđuje nasilje te postupak napadača, ali je njegov akt, dodaje, posljedica rastućeg straha u društvu zbog sve većeg broja muslimana u Australiji i na Novom Zelandu.

- Kao i uvijek, ljevičari i mediji će požuriti da ustvrde kako su uzroci pucnjave zakoni o posjedovanju oružja i osobe koji imaju nacionalističke poglede, ali to su klišeizirane gluposti. Stvarni razlog krvoprolića na Novom Zelandu je imigracijski program koji je dozvolio muslimanskim fanaticima da imigriraju na Novi Zeland – napisao je Anning te dodaje:

- Budimo jasni, muslimani su danas možda bili žrtve, ali obično su oni napadači. Širom svijeta, muslimani ubijaju ljude u ime svoje vjere.

Islam kao religija je, dodaje, nasilna ideologija koja poziva na ubistva nevjernika i otpadnika.

- Istina je da islam nije kao ostale religije. To je vjerski ekvivalent fašizmu. I samo zato što sljedbenici ove divljačke vjere nisu ubice u ovom slučaju, to ih ne čini nevinim – napisao je senator.

 

Anning je australski političar koji je bio član desničarske stranke "Jedna nacija". Od ranije je tamošnjoj javnosti poznat po kritikama na račun islama i muslimana, a njegova je današnja reakcija izazvala salvu kritika u tamošnjim medijima.

Njegove gnusne tvrdnje su osudili neki drugi političari, kao i općenito javnost u toj zemlji. 

Današnji napad je, podsjećamo, izvršio 28-godišnji Brenton Tarrant.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije