open-navfaktor-logo
search
Anketa
Austrijanski medij osuo paljbu po Arnautoviću: Čitaoci na strani napadača
Pojavljivanje Arnautovića u društvu Dijamanata dok Zmaj slavi pobjedu nije se svidjelo austrijskim medijima
13.09.2018. u 11:14
get url
text
Marko Arnautović BiH - Austrija 1:0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2. kolu Lige nacija savladala je selekciju Austrije na Bilinom polju s 1:0.

Strijelac pobjedničkog gola za Zmajeve bio je kapiten Edin Džeko nakon asistencije Elvisa Sarića.

Dijamant je rekordnim 53. pogotkom u nacionalnom dresu obilježio još jedan rekord - 96 nastup za BiH, čime je postao rekorder naše selekcije i po broju odigranih mečeva.

Džeko se nakon utakmice odlučio malo opustiti te pobjedu i rekorde proslaviti, a zanimljivo da se u društvu Dijamanta našao i Marko Arnautović, napadač West Hama, koji je kao kapiten Austrijance predvodio u duelu protiv BiH.

Pojavljivanje Arnautovića u društvu Dijamanata dok Zmaj slavi pobjedu nije se svidjelo austrijskim medijima, a ponajbolji austrijski napadač našao se na udaru medijskih kritika u njegovoj zemlji.

Tako je Kurier.at danas objavio tekst sa naslovom Marko Arnautović: (Ne)zaslužni kapiten reprezentacija?

- Još prije šest godina bilo je nezamislivo da on kao kapiten predvodi fudbalsku reprezentaciju - navodi internet portal poznatog austrijskog lista u tekstu u kojem je iznio niz skandala koje je tokom karijere napravio Arnautović.

Od svih posebno izdvaja situaciju iz 2012. godine kada je Arnautović austrijskom policajcu kazao kako "može kupiti njegov život".

Zanimljivo da je više od 50 posto posjetilaca portala Kurier.at u anketi na pitanje "Šta mislite o noćnom izlasku Marka Arnautovića u Sarajevu", odgovorilo sa: "To je njegovo pravo, nakon što odradi svoje obaveze za reprezentaciju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.