open-navfaktor-logo
search
Vijećnica
Austrijski bal u Sarajevu: Elegancija i glamur na crvenom tepihu ispred Vijećnice
Naš fotoreporter zabilježio je dio atmosfere sa crvenog tepiha uoči početka bala
08.06.2019. u 21:20
get url
text

U sarajevskoj Vijećnici večeras se održava treći Austrijski bal, na kojem će nastupiti više od 200 izvođača.

U protekle dvije godine, Austrijski bal u Sarajevu okupio je blizu 500 učesnika, poslenika kulture i umjetnika iz Bosne i Hercegovine i Austrije. Više od 3.000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika.

{$galerijaFotografija}

Austrijski bal, treći po redu u Sarajevu, okupio je večeras u Vijećnici veliki broj izvođača i gostiju, a najavljeno je da će trajati do četiri sata ujutro.

Ovaj događaj svrstao je Sarajevo na listu svjetskih gradova u kojima se bal održava, a cilj organizatora je svake godine postići bogatiji i ljepši sadržaj.

Manifestacija je počela defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice, a ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann izrazila je zadovoljstvo da je bal postao neizostavan događaj u kulturnom kalendaru Sarajeva.

- Sarajevo je posebna prilika za susrete i druženja, i kao takav ovaj grad potvrđuje jake veze između Austrije i Bosne i Hercegovine - kazala je Hartmann.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je naglasio da je čast i privilegija imati Austrijski bal u Sarajevu.

- Ovaj bal je nastavak dobrih odnosa dva grada, Sarajeva i Beča - poručio je Skaka te podsjetio da je inicijator bala nekadašnji ambasador Austrije u BiH Martin Pammer.

Ove godine Austrijski bal otvaraju članovi plesnog kluba "Aster", a dio događaja će biti i renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere Grada Graza, ali i Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča.

Udruženje "Austrijski bal u BiH" organizator je događaja uz podršku Gradske uprave Sarajeva i Ambasade Republike Austrije u BiH. 

Austrijski bal Vijećnica
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.