Obračun kriminalaca

Auto korišteno pri likvidaciji Ostojića ranije ukradeno u Sarajevu

Objavljeno: 10.09.2018. u 13:59 Autor: B. S.

Ubistvo Damira Ostojića, koji je izrešetan u sačekuši 5. septembra u Banjoj Luci, a kada je njegova supruga teško ranjena, može se dovesti u vezu sa obračunom kriminalnih grupa iz regije

U Ostojića i njegovu suprugu sasuto više od 15 metaka

Ocijenio je ovo danas direktor Policije RS Darko Ćulum.

-Zajedno sa tužilaštvom se provodi intenzivna istraga. Pronašli smo vozilo za koje se sumnja da su ga koristili izvršioci, a u kojem je bila puška koja je izgorjela. Vozilo je prije mjesec i po ukradeno na području Sarajeva – kazao je Ćulum.

On je istakao da je činjenica da se na području RS posljednjih godina desilo nekoliko ubistava, koja se mogu okarakterisati kao "mafijaška", ali da se ne može reći da je "RS poligon za obračun takvih kriminalnih grupa".

Govoreći o nekim obračunima i ubistvima koja su se dešavala u regionu, on je istakao da se jedan dio takvih dešavanja "prenosi i na RS".

- Neka od tih lica traže utočišta i u Republici Srpskoj. Imamo određenih informacija da se dio bezbjednosno interesantnih lica nalazi na prostoru RS. Radimo na tome – kazao je Ćulum.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije