open-navfaktor-logo
search
Vrijedna nagrada
Autorica Naj fotke 27. Sarajevo Film Festivala je Ajla Gežo
Ljubitelji filma su i ove godine mogli biti dio Sarajevo Film Festivala fotografišući festivalske trenutke te tako učestvovati u nagradnoj igri "Naj fotka". Ove godine nagradu je osvojila Ajla Gežo, a UniCredit Bank, glavni sponzor 27. Sarajevo Film Festivala, ju je nagradio Fuji Instax Square SQ1 fotoaparatom.
27.08.2021. u 12:51
get url
text

Fotografija na kojoj je Ajlin sin Adi, na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta, nastala je kao uspomena na Adijev drugi po redu Sarajevo Film Festival.

- Posjećujem festival više od 20 godina i sjećam se svojih prvih projekcija u otvorenom kinu Metalac i Narodnom pozorištu. Bilo je lijepo vratiti se u kino ove godine i pogledati projekciju sa prijateljima, te uživati u mnogobrojnim dešavanjima u gradu koja prate sam festival. Za mene je to jedan od najljepših doživljaja u Sarajevu. Nadam se da će festival živjeti još dugi niz godina, uz podršku kompanija i ljudi koji prepoznaju njegov značaj za naš grad i da ću Adiju prenijeti ljubav prema filmu i tradiciju posjećivanja festivala - izjavila je dobitnica nagrade Ajla Gežo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.