open-navfaktor-logo
search
Makedonski napadač
Avramovski: Sarajevo je veliki klub sa fantastičnim navijačima, znam recept za uspjeh
Novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, Daniel Avramovski, govorio je za zvaničnu klupsku stranicu. 
07.02.2022. u 19:37
get url
text

Na početku razgovora, makedonski reprezentativac, prenio je svoje utiske po dolasku u Bordo tim, gdje će u budućnosti nositi dres s brojem 27.

- Prvi utisci su jako pozivni. Upoznao sam se svim igračima, trenerima i članovima medicinskog tima. Nadam se da će ovaj period navikavanja na novi klub brzo proći, ali momci su svi tu za mene i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju na terenu i van njega. Zbog čega Sarajevo? Uživao sam u saradnji s trenerom Vasoskim u Vardaru, a projekt kluba koji mi je prezentiran pokazuje ozbiljnost i dugoročnost. Potezi u ovom prelaznom roku to potvrđuju. Dosta mojih bivših saigrača danas je u Sarajevu. Poznajem dobro Suljića, Kobiljara, Lazića i Velkoskog i informacije koje imam o FK Sarajevo govore da je riječ o velikom klubu s fantastičnim navijačima -  rekao je Avramovski, dodavši:

- Moja prirodna pozicija je iza napadača, ali sam dosta utakmica igrao i na krilu. Na te dvije pozicije se najbolje osjećam na terenu i mislim da tu mogu pokazati najbolje svoje kvalitete.

 Avramovski će ponovi imati priliku da sarađuje s trenerom Aleksandrom Vasoskim, s kojim je dijelio svlačionicu u Vardaru.

- Poznajem trenera, sarađivali smo u Vardaru. Trener Vasoski poznaje moje kvalitete, zna gdje mogu najviše pružiti na terenu. Osim njega, moram istaći i Krstu Velkoskog. Prije nekih osam godina bili smo u istom timu, igrali smo zajedno. Prijatelji smo i privatno i u toku njegove karijere, pratio sam njegove nastupe za Sarajevo - rekao je Avramovski.

Na kraju razgovora, Daniel nam je prenio i kakvo Sarajevo očekuje u proljetnom dijelu sezone.

- Želimo igrati efektno, lijepo, borbeno, uz veliko zajedništvo na terenu, kako među igračima, tako i s našim navijačima. To je recept za uspjeh Sarajeva u mojim očima - zaključio je Avramovski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.