open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Axel Kromer o duelu protiv BiH: EHF još vaga odluku o odgodi utakmice
Rukometna reprezentacija Njemačke 5. novembra trebala bi ugostiti selekciju Bosne i Hercegovine u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.
03.11.2020. u 18:19
get url
text

Naravno, utakmica u Dusseldorfu igrat će se u četvrtak samo ukoliko EHF ne usliši molbu rukometnog saveza za odgodom susreta protiv Njemačke i Austrije, zbog činjenice da je koronavirus poharao naš nacionalni tim.

Iz Rukometnog saveza Njemačke svjesni su situacije u kojoj se nalazi naša reprezentacija i znaju da selektor Bilal Šuman raspolaže tek sa 11 igrača.

- U konstantnom smo kontaktu sa EHF-om i RSBiH. Bosna i Hercegovina ima malo igrača na raspolaganju, željeli su odgoditi utakmicu, ali EHF još uvijek "vaga" i do kraja utorka će donijeti konačnu odluku o odigravanju utakmice - kazao je sportski direktor RS Njemačke Axel Kromer, te dodao:

- Važno je za nas da odigramo obje utakmice jer je raspored veoma gust ove sezone. U slučaju da ne odigramo u četvrtak, biće jako teško pronaći novi datum za odigravanje utakmice. EHF i Rukometni savez Njemačke su uradili sve da se rizik od zaraze koronavirusom smanji. Bio bi veliki udarac za nas ukoliko se utakmica ne bi igrala jer ne postoji novi datum za odigravanje susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.