open-navfaktor-logo
search
Džudo
Azra Dedić osvojila još jednu zlatnu medalju
Bišćanka Azra Dedić osvojila je zlatno odličje na Otvorenom prvenstvu Slovenije u inkluzivnom džudu.
13.12.2021. u 11:34
get url
text

Članica Džudo kluba Una najviše mjesto na pobjedničkom postolju zaslužila je s dvije pobjede protiv predstavnica Slovenije.

- Ponosni smo što je naša Azra nastavila niz izvanrednih nastupa na međunarodnim takmičenjima. Izuzetno značajan rezultat jer se radi o Otvorenom prvenstvu Slovenije u inkluzivnom džudu, koje je prvi put u potpunosti organizirao Džudo savez Slovenije. Za nas je već priznanje bilo i to što smo dobili poziv organizatora, a nismo sumnjali da će Azra Dedić još jednom pokazati rezultate vrijednog rada i napornog treniranja - kazao je Fikret Bečić, trener Džudo kluba Una.

Nakon što je trijumfovala na nekoliko međunarodnih turnira u Italiji, te bila među najboljima na Evropskom šampionatu u Njemačkoj, Azra Dedić je u Murskoj Soboti dodala još jedno postignuće u inkluzivnom judou.

- Presretna sam zbog još jedne pobjede na međunarodnom takmičenju i još jedne medalje, koju sam donijela u svoj Bihać. Najveću zahvalnost dugujem svojim roditeljima i naravno trenerima i prijateljima u Džudo klubu Una, bez kojih se ništa od ovoga ne bi desilo - rekla je Azra Dedić.

Azra Dedić je dvadesetšestogodišnja djevojka iz Bihaća koja ima Downov sindrom i koja ruši sve predrasude koje mogu postojati u vezi s osobama s posebnim potrebama, ona je u Bosni i Hercegovini prva zaposlena osoba s Downovim sindromom.

Ostali mladi članovi bihaćkog kluba prethodnog su vikenda nastupili na Međunarodnom božićno-novogodišnjem turniru "Vitez Open 2021", na kojem su osvojili 12 medalja. Posebno se istakao Anes Šomić, zasluživši zlatno odličje u konkurenciji mlađih kadeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.