open-navfaktor-logo
search
Sudija "pogurao" Italiju
Azzurri stopostotni: Dennis Salanović šokirao Grke, Finci nisu nedostižni Zmajevima
Dennis Salanović u 85. minuti pogodio za Lihtenštajn protiv Grčke 
08.09.2019. u 22:39
get url
text

Fudbalska reprezentacija Italije ostvarila je pobjedu protiv Finske u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Azzurri tako imaju stopostotan učinak i pratično su osigurali prvo mjesto i plasman na EURO. Uz to, zakomplikovali su borbu za drugu poziciju. Finci su ostali na 12 bodova i nisu nedostižni ni Zmajevima, kojima bježe pet bodova, kao ni Armencima koji imaju tri boda manje (9).

Da bi osvojili drugo mjesto u grupi Zmajevi moraju dobiti sve do kraja (uključujući i Fince), a da pri tome Finska doživio još jedan poraz (gostuju još Grčkoj i Armeniji, a dočekuju Lihtenštajn). 

Uz to, Armenci u preostala četiri kola ne bi smjeli osvojiti više od devet bodova (gostuju Finskoj i Italiji, a dočekuju Lihtenštajn i Grčku).

Podsjetimo, Zmajevi do kraja kvalifikacija gostuju Grčkoj i Lihtenštajnu, a dočekuju Finsku i Italiju.

Rezultati by SofaScore

Italijanima je pomogao i škotski sudija Madden koji je u 79. minuti dosudio diskutabilan penal iz kojeg je Jorginho pogodio za 1:2. Prije toga za Italiju je u 59. pogodio Immobile, a gol za Fince postigao je Pukki sa bijele tačke u 72. minuti.

Iznenađenje večeri priredio je Lihtenštajn koji je neporažen napustio Grčku. Domaće je u vodstvo doveo Georgios Masouras u 33. minuti, a domaće je šokirao Dennis Salanović koji je u 85. minuti pogodio za 1:1.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.