open-navfaktor-logo
search
Fudbaleri St. Gallena
Babić otkrio nadimak bh. napadača, a onda se smijao njegovim "slabostima"
Politika nije moja stvar. Svjedno mi je je li moj saigrač Srbin, Hrvat ili Bosanac. To mi uopće ne igra ulogu
09.01.2020. u 11:23
get url
text

Mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović u prvom dijelu sezone švicarske Super lige odigrao je 12 utakmica. Napadač St. Gallena, koji je na posudbi iz Alavesa, postigao je osam golova i zabilježio četiri asistencije, a gol manje postigao je njegov klupski kolega Boris Babić, s kojim je Demirović jako dobar prijatelj.

U velikom zajedničkom intervjuu koji su dvojica fudbalera St. Gallena dali za Tagblatt.ch, Babić je otkrio i nadimak mladog bh. napadača koji je dobijao i pozive u A tim naše nacionalne selekcije.

- Ja ga zovem "medo". To na srpskom, bosanskom i hrvatskom znači plišani medvjed - kazao je Babić, dok je Demirović kazao da svog prijatelja oslovljava sa "Fifa-Flop" zahvaljujući popularnoj videoigrici.

Neizbježno je bilo i pitanje o politici.

- Na politiku gledamo identično. On je odrastao u Njemačkoj, a ja u Švicarskoj. Zbog toga ta tema ne postoji kod nas, uz to je i njegov djevojka Srpkinja - kazao je Babić, a Demirović dodao:

- Politika nije moja stvar. Svjedno mi je je li moj saigrač Srbin, Hrvat ili Bosanac. To mi uopće ne igra ulogu.

Babić kaže kako je bh. napadač bolji fudbaler...

- Ermedin ima bolji instinkt za gol, bolje napadačke kvalitete. Trči kao luđak. Često sam zadivljen njegovim postupcima. Ima sve što napadaču treba, čak je igrao i protiv Barcelone. Njegova jedina slabost je frizura, ove linije... - rekao je fudbaler St. Gallena kroz smijeh.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.