open-navfaktor-logo
search
Bez kapitena
Bajević posljednji put okuplja Zmajeve
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u Sarajevu i počinje pripreme za tri nadolazeće utakmice.
09.11.2020. u 08:31
get url
text

Prva je na rasporedu 12. novembra na stadionu Koševo. Riječ je o prijateljskom meču sa Iranom. Nakon toga slijede susreti u sklopu Lige nacija 15. novembra u Amsterdamu sa Nizozemskom i tri dana kasnije na Grbavici protiv Italije.

VEZANI TEKST - Duško Bajević pozvao 32 fudbalera, šesterica iz Premijer lige BiH, nema Asmira Begovića

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević najavio je odlazak sa klupe nacionalnog tima poslije nadolazeće akcije. Legendarni Princ s Neretve nije uspio u misiji. Zmajevi nisu izborili plasman na Evropsko prvenstvo, nakon što su 8. oktobra na Grbavici eliminirani od Sjeverne Irske poslije penala.

Ni ovo okupljanje bh. tima nije proteklo bez problema. Koronavirus diktira spisak pa je tako krajem prošle sedmice Edin Džeko objavio da je pozitivan na COVID-19, što znači da ga nećemo gledati u tri naredna susreta.

Na koronavirus pozitivan je i Aldin Turkeš, dok je Amir Hadžiahmetović povrijeđen. Naknadni pozivi otišli su na adrese Ermedina Demirovića, Irfana Hadžića i Marka Mihojevića.

Bosna i Hercegovina poslije četiri odigrana meča u Ligi nacija ima dva boda. Zmajevi su remizirali sa Italijom i Nizozemskom, a poraženi su dva puta od Poljske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.