open-navfaktor-logo
search
Kandidat za selektora
Bajramović za Faktor: Iz KSBiH me niko nije kontaktirao
Bajramović je proteklih godina aktivno učestvovao u radu seniorske selekcije Bosne i Hercegovine
07.11.2018. u 12:18
get url
text
Denis Bajramović

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine predvođen novoizabranim predsjednikom Mirzom Teletovićem nedavno je povukao prve konkretne poteze.

Na mjesto generalnog sekretara KSBiH imenovan je Amer Čolan. Naredni zadatak trebao bi biti izbor selektora muške seniorske košarkaške reprezentacije naše zemlje. Nekoliko imena je u opticaju. Najviše su se spominjali Adis Bećiragić, Vedran Bosnić i Denis Bajramović.

Iako prije par dana pojavila informacija, doduše nezvanična, da će Denis Bajramović biti novi selektor BiH, hrvatski stručnjak kaže kako njega niko nije kontaktirao.

- Iskreno niko me iz KSBiH nije kontaktirao, tako da o tome i ne razimišljam sada - kazao je Bajramović za Faktor, a potom i obrazoložio zašto je to tako:

- Toliko imam posla u svom dvorištu. Želim najbolje reprezentaciji, a dešavanja svakako moram pratiti jer ratim u bh. košarci.

Bajramović je proteklih godina aktivno učestvovao u radu seniorske selekcije BiH. Bio je dio stručnog štaba u vrijeme selektora Aleksandra Petrovića. No, ono što je manje poznato jeste da je bio jedan od onih koji je stalno konsultovan kada je riječ o radu sa omladinskim selekcijama.

- Poznato je da sam bio u stručnom štabu reprezentacije BiH, ali isto tako sam u periodu 2012, 2013. i 2014. godine stalno bio prisutan kao konulstan i ispomoć za rad sa U-16 i U-18 selekcijom. Dosta smo tada pomagali Neni Markoviću koji je s jednom sjajnom ekipom izborio plasman u A diviziju - naglasio je Bajramović.

Hrvatski stručnjak predan je radu u Bosni. Nekadašnji evropski prvak na putu je teškog oporavka.

- Iz dana iz dana u stuacija je sve bolja. Prvobitni cilj je stabilizacija kluba, a u budućnosti zaista želimo da upravo studenti budu ti koji će biti temelj Bosne. Želimo napraviti kvalitetnu bazu, no ma šta radili u Bosni, to je veliki pritisak jer je Bosna veliki brend, a to pored stručne, iziskuje veliku moralnu i ljudsku obavezu - rekao je Bajramović na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.