open-navfaktor-logo
search
Iznenadni problemi
Bajramović zbog Kine "izradio" BiH, Savez traži novu zamjenu za Vujoševića
Košarkaška reprezentacija BiH ostala je bez privremenog selektora, a KSBiH se tako iznenada našao u teškoj poziciji
30.08.2018. u 22:26
get url
text
Mensur Bajramović

Iako je bilo dogovoreno da će košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u odsutnosti selektora Duška Vujoševića s klupe predvoditi njegov prvi asistent Mensur Bajramović, to se neće desiti.

Kako je Faktoru kazao direktor reprezentacije Siniša Kovačević, razlog Bajramovićevo odustajanje leži u novom klupskom angažmanu bh. stručnjaka.

- Bajramović je danas dobio ponudu da ide u Kinu, a kako nam je rekao to je ponuda kakvu nije mogao da odbije. Prenio nam je kako klub insistira da on već u ponedjeljak bude na putu ka Kini - kazao je u razgovoru za Faktor Kovačević.

Ova odluka koju je rukovodstvu KSBiH Bajramović saopćio danas u poslijepodnevnim sati iznenadila je sve.

- Prema mom ličnom mišljenju ovaj potez bio je vrlo nekorektan. Istina je da Bajramović nije imao nikakav ugovor sa KSBiH, i nije bio obavezan za bilo šta, ali imali smo taj neki usmeni dogovor. Ugovor je trebao potpisati na početku okupljanja reprezentacije - rekao je Kovačević.

KSBiH se tako iznenada našao u teškoj poziciji, a Kovačević kaže kako se već traži rješenje.

- Mi već radimo na rješavanju ove novonastale situacije. Iskreno se nadamo da neće biti novog otkazivanja početka priprema za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo - poručio je Kovačević na kraju.

Podsjećanja radi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u  kvalifikacija za Mundobasket očekuju utakmie protiv Finske 13. septembra i tri dana kasnije protiv Češke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.