open-navfaktor-logo
search
Glumac otvoreno
Bajrović poručio ministrici Vlaisavljević: Nisi ti neumna, provokacija se dobro plaća
Glumac Izudin Bajrović, na svom Facebook profilu, uputio je poruku federalnoj ministrici kulture Sanji Vlaisavljević, koja je prije nekoliko dana izjavila da ratne zločince treba rehabilitovati.
15.05.2023. u 10:17
get url
text

Bajrovićevu objavu prenosimo u cijelosti. 

- Nije ovo, Sanjice, tvoj linč, niko tebe ne ličnuje. Ti si linčovala žrtve Ahmića za kojima juče(r) žališ, gorko žališ, licemjerno, naravno. Onaj ko žali žrtve ne rehabilituje njihove egzekutore ili one koji su te egzekutore poslali da izvrše egzekuciju. Linčovala si i sve druge žrtve van Ahmića. Ti si rehabilitovala one koji su ubijali, one koji su palili, one koji su logore osnivali i one koji su zvjerski u tim logorima vladali. Znaš ti to dobro, nisi toliko neumna. Provociraš, priželjkiješ odgovor i znaš da ćeš ga dobiti. Pa i ovaj moj, koji se trudio da ostane neizrečen, ali se ipak izrekao. Znaš onu o caru Trojanu?

Kažeš sve evropske metropole imaju halal restorane, a Sarajevo nema restorane sa svinjetinom. Pa kome je to zabranjena teletina, piletina, govedina? Nikom. Svi mogu jesti u Sarajevu, a u Berlinu treba halal restorana jer muslimani, jevreji i još neki mnogi ne jedu svinjetinu pa baš da ne umru od gladi.

 

Kažeš da bi se ispravila, kako u Sarajevu ima Deda Mraza, ali nema Deda Božićnjaka. Ja se ne sjećam da ga je u Sarajevu ikad i bilo, ali ako hoće da dođe, bujrum, neka ga, lijepo ćemo ga dočekati.

Znaš ti sve to, nisi naivna. Provokacija se dobro plaća. Zapamti, ubica uvijek ostaje ubica pa i kad odsluži kaznu. Tada postaje ubica koji je odslužio kaznu i znaš ti i to, ali ti si na strani Kaina i džaba tebe svi Abelji pozivali na razum, ti si uvijek na strani koristi.

Slobodno možeš šetati Ferhadijom, neće te niko dirati. Žaliti možda da - objavio je Bajrović na svojoj Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.