open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Baka Slišković progovorio o antologijskoj izjavi vezanoj za fotografiju s Guardiolom
Već neko vrijeme na premijerligaškim terenima ne gledamo Blaža Sliškovića.
01.04.2020. u 22:08
get url
text

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, legenda Veleža i Hajduka, od 2019. sjedi na klupi ekipe Kitchee SC iz Hong Konga.

Nedostaju komentari legendarnog Bake nakon mečeva PLBiH, a u velikom razgovoru za Sportske novosti nekada sjajni fudbaler prijestio se vremena kada je igrao za italijansku Pescaru.

Dijelio je Slišković tada svlačionicu sa sadašnjim trenerom Atalante Gian Pierom Gasperinijem.

- Igrali smo skupa u Pescari, u to vrijeme bio je kapiten. Onda mi jedna stara prijateljica na to napiše post "Baka, svi su uz tebe uspješni"... Ja joj odgovorim: "Ja, nažalost, nisam", ha-ha... Ali smo se sjetili da sam bio prvak bivše države u plivanju. Zaista jesam... Moramo se malo šaliti - kazao je Slišković.

Naravno, morao je Baka prokomentarisati i fotografiju sa sadašnjim menadžerom Manchester Cityja Pepom Gaurdiolom, na sličan način na kakav je znao prokomentarisati suđenje na premijerligaškim terenima.

Kad se fotografisao s Pepom Guardiolom, napisao je: "Meni je to sekunda, a njemu uspomena za cijeli život".

- Tad je došao iz Barcelone u Bresciju, a ja sam iz Francuske došao u Pescaru. Tada smo igrali jedan protiv drugoga. A znate li kako je on znao za mene? Manuel Estiarte, legendarni vaterpolist, tada je igrao vaterpolo za Pescaru, pa sam s njim veliki prijatelj. S njim je u Pescari tada igrao i Dubravko Šimenc. Gotovo dvije godine smo Estiarte i ja bili nerazdvojni. On je sada desetak godina savjetnik Pepa Guardiole. Tako smo se Pep i ja upoznali - ispričao je Baka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.