open-navfaktor-logo
search
Bilateralni odnosi
Bakir Izetbegović primio ruskog ambasadora Petra Ivancova
Izetbegović i Ivancov su se saglasili da su svima u BiH potrebni stabilnost, ubrzano provođenje reformi i masovna izgradnja infrastrukture
29.10.2018. u 17:01
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o bilateralnim odnosima dviju zemalja.

Predsjedavajući Izetbegović je informisao ambasadora Ivancova o situaciji u Bosni i Hercegovini, a razgovarano je i o procesima koji će uslijediti nakon održavanja Općih izbora u našoj zemlji.

Izetbegović je naglasio potrebu da se nakon izbora što prije implementiraju izborni rezultati i i bez ikakvih uslovljavanja formiraju široke programske koalicije koje će činiti kvalitetnu vlast na svim nivoima, pri čemu je neophodno poštovati većinsku volju birača.

Izetbegović i Ivancov su se saglasili da su svima u BiH potrebni stabilnost, ubrzano provođenje reformi i masovna izgradnja infrastrukture, kako bi se nastavio ekonomski rast i usporio odlazak mladih ljudi iz zemlje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.